این روزها بحث بسیار جالبی در مورد اینترنت راه افتاده است که اگر جامع عمل بر آن پوشیده شود بسیار اوضاع اینترنت خوب می شود . از روزی که وزیر ارتباطات جدید آمده است قول داده بود که اینترنت روند روبه رشدی در مورد سرعت داشته باد که تا به امروز این وعده تحقق پیدا نکرده بود. همین چند وقت پیش بود که با اجازه دولت اپراتور های همراه بسته های اینترنت گوشی را گران کرده بودند و بهانه هایی می آوردند که زیر ساخت های برای اینترنت نامناسب است . حال وزیر ارتباطات در صدد این است که بتواند زیر ساخت های مربوط به حوزه اینترنت را رفع کند و بتواند که سرعت اینترنت را افزایش دهد. این که تا چه حد این اتفاق افتد را کسی نمی داند ولی این اتفاق باعث این شده فضای مثبتی در جامعه شده است
به نقل از پایگاه خبری رندباز، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان جلسه هیات دولت درباره طرح صیانت و افزایش بهای اینترنت بیان داشتند:" اپراتورهای تلفن همراه( همراه اول،ایرانسل،رایتل و...) از ما خواستند با توجه به تورمی که در این چند سال بوده، بسته های جدید با قیمت جدید معرفی کنند که ما مخالفت کردیم ".
ایشان در ادامه تاکید کردند" ما مخالف هرگونه افزایش قیمت و معرفی بسته های جدید با قیمت های جدید هستیم؛ مگر این که تضمین دهند کیفیت شبکه را طی یک برنامه زمان بندی مشخص افزایش می دهند."
اصلاح تعرفه های اینترنت از جمله مطالباتی بود که در ماه های پایانی سال از سوی اپراتورها مطرح شد و توسعه و سرمایه گذاری در این بخش را در گرو افزایش تعرفه ها با توجه به تورم اقتصادی کشور می دانستند. با توجه به اینکه مجلس افزایش هر گونه تعرفه اینترنت را تا پایان سال 1400 غیرقانونی و ممنوع اعلام کرده بود، به همین خاطر تمام امید اپراتورها به دولت سیزدهم بود که در نهایت با موافقت دولت، از 25 فروردین ماه 1401 تعرفه های اینترنت به طور رسمی افزایش پیدا کرد.
وزیر ارتباطات در خصوص کندی سرعت اینترنت گفت: " تندی و کندی باید ملاک داشته باشد؛ ممکن است سرعت اینترنت در خانه ما زیاد باشد و در محل کار شما کم باشد یا بالعکس. بر اساس رتبه بندی جهانی که هفته گذشته منتشر شد، رتبه ما 6 پله ارتقا پیدا کرده، از رتبه 80 به رتبه 74 ارتقا پیدا کردیم. در خصوص سرعت هم در رتبه 21 بودیم و حالا به 25 رسیده ایم. ممکن است در جاهایی اختلال وجود داشته باشد و این طبیعی است. هر کسی مشکلی داشت می تواند با سامانه ما تماس بگیرد. میانگین سرعت کشور رو به رشد است."
برای حل چالش کیفیت اینترنت موضوعاتی مانند : توسعه شبکه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری، اصلاح تعرفه خدمات ارتباطی، راه اندازی نسل پنجم موبایل، پیاده سازی دولت هوشمند و ... وجود دارد که انتظار می رود بعد از افزایش صد درصدی قیمت اینترنت، شبکه ارتباطی کشور در سال 1401 سرعت و کیفیت اینترنت را به میزان قابل توجهی بهبود دهد.
زارع پور در خصوص طرح صیانت گفت :" ما چیزی به نام طرح صیانت نداریم و هر زمان مجلس تصویب کرد می توانیم آن را ببینیم. مجلس مخیر است که قانون گذاری کند. ما از روز اولی که دولت مستقر شد برای اصلاح طرحی که در مجلس بود پیش قدم شدیم و ده ها جلسه گذاشتیم و شاید ده ها جلسه را بنده خودم با نماینده ها داشتیم و حالا این طرح به یک بلوغ نسبی رسیده است. "
اما همچنان اشکالاتی که در آن وجود دارد و باید ببینیم مسیر تصویب آن چگونه در مجلس پیش خواهد رفت. ما دوباره فعال خواهیم شد و آن اشکالات هم اگر برطرف شود موضع دولت این است که فضای مجازی نیاز به قانون دارد و 15 سال است که از آخرین قانون مصوب در این حوزه می گذرد.
تابستان 1400 طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی در فهرست طرح های مورد بررسی صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت که با انتقادات گسترده کاربران فضای مجازی و رسانه های روبرو شد. با وجود همه اعتراضات روز سه شنبه سوم اسفند ماه 1400، کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی کلیات طرح صیانت را به تصویب رساند که با اعتراضات گسترده کاربران فضای مجازی رو به رو شد.. اما در ساعات آخر همان روز معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی با صدور نامه ای، مصوبه طرح حمایت از حقوق کاربران در کمیسیون ویژه مجلس را باطل اعلام کرد.
با توجه به این که این طرح از نظر نمایندگان مردم به دنبال ساماندهی فضای مجازی، حمایت از پیام رسان داخلی و متخصصان ایرانی است؛ مجلس کاملا مصمم است که این طرح را به پیش ببرد، ولی از سوی دیگر مردم معتقدند دولت با تصویب این طرح به دنبال اعمال محدودیت بیشتر است. حال باید منتظر ماند و دید که این طرح پرحاشیه و جنجالی که به یکی از دغدغه های فکری مردم تبدیل شده، در نهایت چه سرانجامی خواهد داشت.
:: بازدید از این مطلب : 272
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0